Inskrivning på Sahlgrenska

Så var det dags igen. Att checka in på avdelning 27 på Sahlgrenska i Göteborg.

 Inskrivning för nästa operation stod på schemat. Dagen har gått ut på att dels se till att Lovis förstår vad som händer, att jag förstår vad som händer, att hon är frisk, att de har alla tester de behöver och för praktisk info om ja, det mesta. En intensiv dag som ändå startat ganska bra. Man vet ju aldrig vad som kan hända med två barn i bilen eller i trafiken. Men vi hittade fram i tid och utan stress. Vi fick börja med att träffa en kirrurg som kollade av att vi hade samma info, allt från ingrepp till datum. Han lyssnade på lungor och hjärta. Han kollade efter småsår och sprickor på både händer och fötter. 

Lovis fick även visa sitt lilla, nästan läkta, rivsår på knät som nog de flesta sett nu. Haha. Och hon fick han att kolla reflexerna på benen. (Inget som behövs men som hon pratat om länge hemma) Så lycklig hon var då. Läkaren tog sig tid och gjorde henne lugn. Hon var blyg och rädd från början men sen släppte det. Hur som helst blev hon godkänd för op av honom. 

Nästa lilla möte var med sköterskan på avdelningen. En helt fantastisk tjej som var underbar med barn, lyssnade, skojjade och fick Lovis tillit direkt. Vi gick igenom med henne vad som kommer hända, hur "flygplanet" ser ut som hon får i handen, hur plåstret med trollerisalva såg ut, hur det går till att sövas och att man får glass efter. Sen kollade vi efter bra kärl och markerade ut vart jag ska sätta plåstren med bedövningsalva på hand och fot. 
Vi gick igenom praktiska saker både före och efter op. Vad Lovis gillar för mat osv. 

Sen fick Lovis en alldeles egen riktig doktorsväska. Helt underbart. Där finns massa roliga saker så vi kan öva och leka hemma. Så inte allt blir nytt på operationsdagen. 

Nästa steg var att träffa narkosläkaren. Han kollade att hon var frisk och frågade lite om läkemedel hon är känslig mot osv. Sedan bestämde han ihop med någon där vilka läkemedel som skulle används och de förklarade hur sövningen går till på olika sätt beroende på hur det går att sätta nålen. 

Sedan var vi vrålhungriga. Vi fick ta en pause och äta lite picknick vi hade med oss. Så gott var det. Tunnbrödsrulle med tonfiskröra till mamman och falukorv till Lovis. Mmm.. Och gifflar till Lovis som hon noga valt ut i affären dagen före. Det var hon värd så duktig som hon varit idag. 

När vi var mätta och glada i magarna var det bara ett samtal kvar med sköterskan, lite papper och intyg att få och gå ner till stora receptionen och hämta parkeringsdekal. Sen hade jag två riktigt trötta barn att stoppa om i bilen och ta med sig tillbaka ❤️